Question: Wat kost de pil voor een jaar?

De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, maar liggen grofweg tussen de 10 en 40 euro per jaar. Voor een aanvullende verzekering met dekking voor anticonceptie betaal je al snel 70 euro per jaar.De kosten van de anticonceptie

Hoeveel kost de pil voor 6 maanden?

RekenvoorbeeldMerk en microgramKosten per doosjeKosten per jaar*Anticonceptiepil Microgynon 30€ 11,79€ 29,95Anticonceptiepil Microgynon 30 (merkloos)€ 6,46€ 9,95Anticonceptiepil Stediril 30€ 11,79€ 29,95Anticonceptiepil Minulet 30€ 14,36€ 39,954 more rows

Is anticonceptie vergoed?

De kosten voor anticonceptiemiddelen voor vrouwen van 21 jaar en ouder kunnen worden gedekt middels een aanvullende zorgverzekering. Vaak geldt de vergoeding alleen voor anticonceptiemiddelen die zijn opgenomen in het Geneesmiddelensysteem (GVS).

Is de Yasmin pil betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van Yasmin Deze anticonceptiepil is een betrouwbare vorm van anticonceptie, op voorwaarde dat je de pil op de juiste manier inneemt. Om de kans op vergeten zo klein mogelijk te maken, helpt het om een vast moment te kiezen waarop je de pil slikt. Bijvoorbeeld direct na het tandenpoetsen.

Is de Yasmin pil gevaarlijk?

De Yasmin-pil, heeft net als de Diane-pil, een gunstig effect op acné. Deze pil zou ook helpen om gewicht te verliezen, maar dat blijkt een fabeltje. Andere bijwerkingen: hoofdpijn, vocht vasthouden, stemmingswisselingen, vermoeidheid en depressiviteit.

Wat kost de Mini pil?

Vergoeding door de verzekeraarSoort anticonceptieKostenPrikpil5,88 per 3 maandenImplantatiestaafje (Implanon)+/- 145,- eenmalig (3 jaar)Condoom0,20-1,00 per stukMinipilTussen 3 – 3,70 per maand6 more rows

Hoe snel werkt Yasmin pil?

Starten met deze pil De werking begint meteen vanaf de eerste tablet. Om zeker te zijn van een betrouwbare anticonceptie moet u de eerste keer beginnen met slikken op de eerste dag van de menstruatie. Kies hiervoor de eerste dag dat de menstruatie goed doorzet.

Is anticonceptiepil gevaarlijk?

Vrouwen die de pil slikken hebben een iets verhoogd risico op trombose (stolsel in een ader). De combinatiepil geeft een iets verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Dit risico wordt groter als je rookt én 35 jaar of ouder bent. Vrouwen met migraine met aura hebben bij pilgebruik iets meer kans op een beroerte.

Hoe schadelijk is anticonceptiepil?

Risicos: De kans op trombose is: 15 op de 100.000. De kans op een verhoogd cholestrol is iets hoger dan bij de 3e generatie pillen. Andere bijwerkingen: hoofdpijn, vocht vasthouden, stemmingswisselingen, vermoeidheid, depressiviteit.

Hoe betrouwbaar is de Mini pil?

De minipil beschermt je heel goed tegen zwangerschap. Even goed als de gewone pil. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de minipil slikken, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger.

Wat doet de Mini pil?

De minipil bevat 1 kunstmatig hormoon: progestageen. Dat hormoon zorgt ervoor dat: Er geen eisprong meer plaatsvindt. Zaadcellen niet meer door het slijm van de baarmoederhals geraken.

Als je Wat kost de pil voor een jaar? bent dan 21 jaar, dan valt de anticonceptiepil onder de basisvrzekering. Laat je een spiraaltje plaatsen bij de gynaecoloog? Dan krijg je dit niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering, maar uit de basisiverzekering.

Wat kost de pil voor een jaar?

Deze zorg valt dan namelijk onder de ziekenhuiszorg. Dit gaat dan ook ten koste van je eigen risico.

Wat kost de pil voor een jaar?

Wat kost de pil als je 21 jaar bent of ouder bent? Je kunt dan veel anticonceptiepillen een aanvullende verzekering afsluiten.

De pil: hoe werkt de anticonceptiepil?

De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. In veel gevallen wegen de kosten voor een aanvullende verzekering niet op tegen de kosten voor de anticonceptiepil. Bij de ene verzekeraar krijg je elke vorm van de pil vergoed, bij de andere krijg je alleen specifieke anticonceptiepillen vergoed.

Ook is de vergoeding afhankelijk van de leverancier. Als je de pil koopt en zelf betaalt, dan is het preferentiebeleid niet van toepassing. Met het recept van de huisarts bepaal jij dan zelf welk merk anticonceptiepil jij gebruikt. Wat is preferentiebeleid voor de pil? Als jouw zorgverzekeraar de pil vergoedt, dan geldt in de meeste gevallen een preferentiebeleid.

Dat wil zeggen dat maar bepaalde merken worden vergoed.

Wat kost de pil voor een jaar?

De andere merken voor de pil moet de dan alsnog zelf betalen. Het heeft dan geen zin om een ander merk te kiezen, want de zorgverzekeraar bepaalt welk merk je krijgt.

Reach out

Find us at the office

Kilbourn- Heiniger street no. 27, 89231 Papeete, French Polynesia

Give us a ring

Tyjah Lebre
+94 417 889 988
Mon - Fri, 9:00-19:00

Join us