Question: Waar ligt de Linge?

De Linge is een rivier die in de Betuwe van Doornenburg tot Gorinchem stroomt. Grote delen van de Linge zijn niet bevaarbaar voor gemotoriseerde schepen. De gemeente Lingewaard ontleent haar naam aan de Linge.

Welke plaatsen liggen langs de Linge?

De Linge verbindt de woonplaatsen en de bijbehorende verhalen eromheen. Laat je verrassen door plaatsen als Vestingstad Gorinchem, Glasstad Leerdam, Fruitstad Tiel en Oranjestad Buren.

Waar ligt de Betuwe in Nederland?

De Betuwe is een landstreek in Nederland. De streek is hoofdzakelijk gelegen in het zuidwesten van de provincie Gelderland en bevat tevens een klein deel van het uiterst oostelijke deel van de provincie Zuid-Holland.

Hoe ver is de Linge bevaarbaar?

Nadat deze baggerwerkzaamheden gereed zijn, is het ruim dertig kilometer bevaarbare gedeelte van de Linge geschikt voor schepen tot 20 meter met maximaal 1.80 meter diepgang en een doorvaarthoogte van ongeveer 4.90 meter.

Welke plaatsen in de Betuwe?

De Betuwe bestaat uit de gemeenten Culemborg, Tiel, Buren, West-Betuwe en Neder-Betuwe.

Welke plaatsen liggen in West Betuwe?

- De gemeente West Betuwe omvat de dorpen Acquoy, Asperen, Beesd, Buurmalsen, Deil, Enspijk, Est, Geldermalsen, Gellicum, Haaften, Heesselt, Hellouw, Herwijnen, Heukelum, Meteren, Neerijnen, Ophemert, Opijnen, Rhenoy, Rumpt, Spijk, Tricht, Tuil, Varik, Vuren en Waardenburg en de buurtschappen Benedeneind, Boveneind, ...

Is er nog bloesem in de Betuwe?

Grofweg is de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen. Geniet maximaal van de bloesem tijdens één van de bloesemroutes door de Betuwe, Bommelerwaard of het Land van Maas en Waal. In de zomer en het najaar is de fruitpluk. Wanneer welke vrucht plukrijp is, verschilt per soort.

Hoe diep is de Lingen?

1,8 m Linge/Max depth

Waar begint de Linge route?

Je start in glasstad Leerdam, waar het meteen al goed toeven is. Je tocht voert via de kleine dijkdorpjes Asperen, Acquoi en Rhenoy richting Beesd. Landgoed de Mariënweerd is een bezoekje meer dan waard.

Welke vissen in de Linge?

Ook zijn er vele bruggen, sluizen, uitwaterende gemalen, oude gemalen en haventjes waar je prima kunt vissen. De Linge is bijzonder visrijk en je vind er onder andere voorn, brasems, bliek, winde, karper, roofblei, baars en snoek.

Welke plaatsen vallen onder West Betuwe?

- De gemeente West Betuwe omvat de dorpen Acquoy, Asperen, Beesd, Buurmalsen, Deil, Enspijk, Est, Geldermalsen, Gellicum, Haaften, Heesselt, Hellouw, Herwijnen, Heukelum, Meteren, Neerijnen, Ophemert, Opijnen, Rhenoy, Rumpt, Spijk, Tricht, Tuil, Varik, Vuren en Waardenburg en de buurtschappen Benedeneind, Boveneind, ...

Welke plaatsen vallen onder de gemeente Tiel?

Gemeente Tiel Stad Tiel, Zennewijnen, Wadenoijen, Kapel-Avezaath, Bergakker, Kellen en Medel.

Welke plaatsen liggen bij Tiel?

Gemeente Tiel Stad Tiel, Zennewijnen, Wadenoijen, Kapel-Avezaath, Bergakker, Kellen en Medel.

Waar staat je gemeente West Betuwe?

West Betuwe is een gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente is ontstaan per 1 januari 2019 na de fusie van de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal.

Hoe lang blijft bloesem?

Tot wanneer bloeit de bloesem? Ook hiervoor geldt dat het weer sterk bepalend is hoe lang er van de bloesem genoten kan worden. Erg warm weer, of juist regen en storm, kunnen het seizoen sterk verkorten. Meestal duur de bloei periode ongeveer 6 weken, waarbij de eerste weken het mooiste zijn.

Is er al bloesem langs de Linge?

Eind maart wordt vaak de eerste bloesem in de Betuwe al gesignaleerd, en vanaf begin april staan de kersen- en pruimenbomen in bloei. Als je dat wilt zien pak dan de fiets om in de Betuwe door de boomgaarden de rijden. Neem dan deze route, die de kronkelige rivier de Linge volgt met als start de glasstad Leerdam.

Hoe oud is de Linge?

Geschiedenis. Zoals gezegd is de Linge boven Zoelen een kunstmatige rivier. Het gedeelte tussen Zoelen en Gorinchem is van oorsprong een natuurlijke waterloop, die tot in de 14e eeuw vanuit de Waal bij Tiel werd gevoed (Dode Linge).

Hoe diep is de rivier de Lek?

Over De Lek De lengte van de Lek is 62 kilometer en heeft breedtes tussen de 180 en 330 meter. De rivier ligt 5.3 meter onder NAP.

Is er al bloesem in de Betuwe?

Grofweg is de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen. Geniet maximaal van de bloesem tijdens één van de bloesemroutes door de Betuwe, Bommelerwaard of het Land van Maas en Waal. In de zomer en het najaar is de fruitpluk. Wanneer welke vrucht plukrijp is, verschilt per soort.

Waar mag je vissen in Arnhem?

Langs de Linge en bij de Rijkerswoerdse Plassen mag u vissen. Vissteigers vindt u o.a. langs de Linge. Om te mogen vissen, hebt u een Vispas nodig.

U kunt uw herhaalmedicatie online bestellen op MijnGezondheid. U kunt herhaalmedicatie ook bestellen via de receptenlijn Luistert u goed naar de instructies op het bandje en vergeet niet uw naam en geboortedatum in te spreken en pas daarna het medicijn dat u bestelt.

De bestelde medicijnen kunnen indien vóór 11. Bij vragen omtrent herhaalmedicatie kunt u aan de balie terecht. U kunt uw vraag stellen op MijnGezondheid. Stel uw vraag direct via het patiënten portaal MijnGezondheid. Wij streven erna uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Bespreekt u uw medische klachten liever direct met een van onze medewerkers?

Neem dan contact op met de praktijk: Elke werkdag open van 08:00 tot 12:15 uur en van 13:30 tot 17:00 uur. Spreekuurconsult U kunt een afspraak maken met een van Waar ligt de Linge? huisartsen, praktijkondersteuners of assistenten van Huisartsenpraktijk de Ligne. De assistente zal u vragen naar de reden van de afspraak om in te kunnen schatten hoeveel tijd u nodig heeft. Geef dat dan door aan de assistente. Waar ligt de Linge? zal zorgen dat er extra tijd wordt vrij gemaakt in de agenda zodat de spreekuren zo min mogelijk uitlopen.

Telefonisch consult U kunt ook vragen om gebeld te worden door een van de huisartsen of praktijkondersteuners van Huisartsenpraktijk de Ligne. De huisartsen doen hun Waar ligt de Linge?

om tussen 12. We willen u dus vragen om op de dag van de telefonische afspraak, uw telefoon in de buurt te houden. Indien u dit wenst, kunt u dit bespreken met de assistente. Consulten met tolkentelefoon Indien het Nederlands moeilijk voor u is en u heeft geen tolk tot uw beschikking, kan de huisarts met u spreken via de tolkentelefoon.

Waar ligt de Linge? dit aan te geven bij het maken van de afspraak. De assistente kan dan voldoende tijd reserveren. Ons praktijkgebied omvat de dorpen Made, Den Hout, Drimmelen, Wagenberg en Hooge Zwaluwe.

Als u in dit gebied komt wonen kunt u zich inschrijven in onze praktijk. Dat kan met het inschrijfformulier: Stuur uw ondertekende inschrijfformulier en kopie legitimatie niet via de mail!

Maar geef hem af bij de balie van de praktijk of doe hem in de brievenbus aan buitenkant van het pand op nummer 5. Als u wilt overstappen van uw huidige huisarts binnen de regio naar onze praktijk is een kennismakingsgesprek noodzakelijk.

Hiervoor reserveren wij 10-20 minuten. Het kennismakingsgesprek is niet bedoeld voor medische vragen omdat wij op dat moment uw medische gegevens nog niet beschikbaar hebben. Wij zullen u vragen waarom u overweegt voor onze huisartsenpraktijk te kiezen. Uiteraard staan wij open voor uw vragen omtrent werkwijze en organisatie van de praktijk. Tevens zullen we u vragen of u toestemming geeft om uw medische gegevens en de gegevens van uw medicijngebruik uit te wisselen tussen huisartsen en apotheken.

Dit regelen we met het. Wij zijn altijd op zoek naar verbetering. U speelt daar een belangrijke rol in omdat uw ervaring ons heel veel informatie geeft. Bespreek uw onvrede met uw huisarts Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs Waar ligt de Linge?

u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het samen op te lossen. U kunt het downloaden en deze mailen naar of in de brievenbus van de praktijk doen. Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. Deze functionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris Waar ligt de Linge?

proberen de klacht te bemiddelen. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op. De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer 088 0229190.

Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door Waar ligt de Linge? klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter juristleden namens de patiënten en leden namens de huisartsen.

De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is. Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de folder vinden in de wachtkamer en op Zoals u wellicht heeft begrepen uit de media, neemt de druk op de huisartsenzorg toe en is er een huisartsentekort. Ook onze praktijk heeft nu een huisartsentekort. Wij vragen daarvoor uw begrip. Het antwoord op uw vraag of afspraak die u wenst, kan wat langer duren dan u van ons gewend bent.

U kunt ons helpen door zich aan te melden voor MijnGezondheidNet MgN voor meer informatie: zie de tab rechtsboven op de website. De uitslagen van verschillende onderzoeken kunt u dan digitaal ontvangen, Waar ligt de Linge? van advies van de huisarts.

Hiermee worden de assistenten ook ontlast. Veel informatie kunt u ook vinden op thuisarts. Dank voor uw begrip en medewerking. Na mijn afstuderen als arts in 2002 in Maastricht heb ik bij de Koninklijke Marine en Koninklijke Luchtmacht gewerkt als militair huis arts.

Het echte huisartsenwerk waar ik zo van geniet, heb ik daarna 11 jaar in mijn praktijk gedaan In Breda. Het lijkt me leuk om deel uit te maken van dit team, en ook 1 van de vaste gezichten te zijn voor patiënten en personeel. Ook heb ik Waar ligt de Linge? affiniteit voor patiënten met een verstandelijk beperking vandaar dat ik voorlopig nog 2 ochtenden werk als huisarts bij De Koninklijke Visio in Breda. Het zal even zoeken zijn in het begin om het netwerk rond de zorg en de familieverbanden te leren kennen.

Maar ik Waar ligt de Linge? ervan uit dat dat helemaal goed komt. Ik heb er zin in om vanaf 1 juli bij dit team te horen en U te ontmoeten. Met pijn in ons hart hebben we afscheid moeten nemen. Hij gaat daar een mooie toekomst tegemoet maar we hadden hem graag tot aan zijn pensioen bij ons gehouden; een fijne collega en een goede, betrokken dokter voor de patiënten die zich hard maakte voor goede zorg.

We willen hem bedanken voor alle mooie jaren. Zou u ook graag gezond er bezig willen zijn en weet u niet goed hoe te beginnen? Maak dan een afspraak op het spreekuur. De huisartsen zijn bij dit besluit niet betrokken.

De papieren bewijzen blijven nog slechts 90 dagen geldig dit was 365 dagen. Bewijzen van boostervaccinaties hebben vooralsnog geen geldigheidsduur dat kan in de toekomst nog veranderen. Wanneer krijgt u hier als patiënt e mee te maken? Voor wie is dit niet? De overheid heeft een helpdesk die patiënten bij problemen, vragen of lage digitale vaardigheden kan helpen: 0800 — 1421. Daarnaast is er veel informatie te vinden op Ik heb na ruim 25 jaar besloten met de praktijk te stoppen per 1 juni 2022.

Vanaf die datum zal ik huisarts zijn in … Zwitserland! Ik wil de komende jaren in een nieuw land het huisartsenvak uitoefenen in een omgeving waar de meeste mensen alleen heen gaan om vakantie te vieren.

Een nieuwe uitdaging, een nieuwe taak, een nieuwe samenwerking in een nieuwe huisartsenpraktijk in de bergen.

Waar ligt de Linge?

Een praktijk met eigen bloedonderzoek, eigen radiologieonderzoeken, echografie en een huisarts in opleiding. In mijn vrije tijd zit ik meteen in de bergen voor de zon, de sneeuw, om te fietsen en om te skiën. Het is raar om na al die jaren afscheid te nemen vaan de huidige praktijk, van Made en van alle patiënten die ik jaren heb mogen begeleiden.

Huisartsenpraktijk De Ligne

Na veel wikken en wegen heb ik echter dit besluit genomen. De komende maanden zal ik gebruiken om alle zorg voor mijn patiënten af te ronden en over te dragen. De huisartsenopleiding heb ik deels in Nederland en deels in Engeland voltooid. Na de opleiding heb ik zes jaar in een groepspraktijk in Engeland gewerkt en sinds 2003 ben ik in deze praktijk werkzaam. Ik vind het samenwerken met mijn collega's belangrijk en ik ben ook huisartsopleider.

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, wisselend op donderdag of vrijdag. Huisarts Sinds 2008 ben ik werkzaam in deze praktijk. Tevoren was ik twaalf jaar huisarts in het zeeuwse Nieuwerkerk.

Waar ligt de Linge?

Ik ben geboren en getogen in Brabant, Waar ligt de Linge? ik was snel thuis in Made. Huisarts Na mijn basisopleiding heb ik de opleiding tot tropenarts gevolgd. Daarna heb ik met mijn gezin vier jaar in Noordwest Australië gewoond en gewerkt. In 2006 ben ik als huisarts in opleiding begonnen in deze praktijk en ik voelde me meteen thuis in Made. Als huisarts ben ik in 2010 teruggekomen en ik hoop er nog vele jaren te blijven!

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdagochtend, vrijdag. Huisarts D e opleiding geneeskunde heb ik gevolgd te Maastricht. Daaropvolgend heb ik promotieonderzoek gedaan op het gebied van borstkanker. Daarna ben ik ruim drie jaar in opleiding geweest tot chirurg.

Vervolgens heb ik de Waar ligt de Linge? gemaakt naar huisartsgeneeskunde want ik miste steeds meer de variatie in problemen en patiëntencontacten zoals een huisarts die heeft.

Ik ben blij terug te zijn op Brabantse bodem. Werkdagen: maandag, dinsdagochtend, donderdag, vrijdag. Huisarts Sinds het voltooien van mijn huisartsenopleiding in Rotterdam in 2010 Waar ligt de Linge? ik met veel plezier als huisarts. De variatie en dynamiek in ons werk blijft boeiend. Naast mijn werk bij huisartsenpraktijk De Ligne ben ik ook als huisarts verbonden aan een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Praktijkmanager Inmiddels werk ik alweer ruim 12 jaar in deze fijne praktijk. Binnen gekomen als verpleegkundige, vanaf 2013 Ouderenzorg mede onder mijn hoede gehad en opgezet met Marga. Sinds 2014 steeds meer praktijkzaken toebedeeld gekregen, waar ik ook een managementopleiding voor heb gevolgd.

Dit takenpakket is inmiddels zo gegroeid, dat ik afscheid heb genomen van de Ouderenzorg in 2022. Aan de zijlijn spring ik hier natuurlijk nog wel bij waar nodig. Zorg ligt toch wel verankerd in mijn hart. De diversiteit van mijn taken in combinatie met patiëntenzorg, maakt dit een hele uitdagende en enerverende functie in een leuk team.

Ik ben Marjon en wil mezelf graag even kort aan u voorstellen. Sinds 2012 werk ik met veel plezier bij huisartsenpraktijk de Ligne. Luisteren, echt luisteren zie ik als mijn belangrijkste taak in ons contact. Daarna samen op zoek gaan naar wat of wie je kan helpen.

Samen een oplossing of verlichting vinden. In afstemming met de huisarts kunnen we, indien nodig, overgaan tot een verwijzing naar bijv. Mijn werk is dynamisch omdat ik met alle leeftijden mag werken. Deze diversiteit speelt een grote rol in mijn werkplezier. Kinderen, jeugd en adolescenten vormen mijn extra kennisgebied en hebben een speciaal plekje in mijn hart. Mijn uitdaging is om samen met de patiënt te zorgen dat hij of zij op eigen kracht met de problemen aan de slag kan in zijn of haar dagelijks leven.

Indien nodig kan ik in overleg met de huisarts iemand verwijzen naar een andere hulpverlener zoals een psycholoog, psychosomatisch fysiotherapeut of een gespecialiseerde instelling. Doktersassistente in opleiding Ik werk sinds januari Waar ligt de Linge? als doktersassistente binnen de praktijk. Nadat ik jaren heb gewerkt als verpleegkundige binnen de verpleeghuiszorg was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging.

Momenteel volg ik een verkorte opleiding tot doktersassistente om meer kennis binnen de huisartsenpraktijk Waar ligt de Linge? krijgen. Het patiëntencontact en de veelzijdigheid van de functie past bij mij en daardoor ga ik met plezier naar mijn werk.

Huisartsenpraktijk De Ligne is een groepspraktijk in een groot gezondheidscentrum in Made, West-Brabant. In de praktijk zijn zeven huisartsen, een huisarts in opleiding, twee praktijkondersteuners somatiek, drie praktijkondersteuners psychische klachtentwee praktijkondersteuners ouderenzorg en zes doktersassistentes werkzaam. Onze praktijk is geaccrediteerd en wij werken blijvend en systematisch aan verbetering. Wij streven ernaar om in een goede onderlinge samenwerking goede huisartsenzorg te leveren in de volle breedte van ons vak.

Laagdrempelig, modern, bij de tijd, dichtbij. Huisartsenzorg valt binnen het basispakket zonder eigen risico. · Wij tolereren geen agressie, geweld en ongewenst seksueel intimiderend gedrag in welke vorm dan ook. Ook brieven met respectloze taal of dreigementen tolereren wij niet. · Wij tolereren geen discriminatie, beledigingen en grof taalgebruik.

Dit wordt als intimiderend gedrag aangemerkt. Wij verwachten van alle bij ons ingeschreven patiënten dat zij álle medewerkers van onze huisartsenpraktijk de kans geven om de gepaste zorg te verlenen, door ze rustig en respectvol te woord te staan en geen overlast te veroorzaken voor andere patiënten.

Dit geldt voor contact per telefoon, voor huisbezoek en ook als u de praktijk voor een consult bezoekt. Onze zorg is veilig, ook nu Met een aantal aanpassingen in de praktijk bieden we u veilige zorg en gaan we de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen.

Ook kunnen we zo zorg bieden aan patiënten die dit het meest nodig hebben. Maatregelen Het aantal besmettingen kan snel wisselen. Hierdoor kunnen maatregelen ook veranderen. Kijk voor de meest actuele maatregelen steeds op de. Het kan zijn dat uw huisartsenpraktijk hiervan afwijkt. Dat kan betekenen dat er bijvoorbeeld toch een mondkapje gedragen moet worden in de praktijk. Waar ligt de Linge? vertrouwen op uw medewerking. Testen bij klachten Heeft u klachten die passen bij corona? Blijf thuis en doe altijd een zelftest, ook als u gevaccineerd bent of al eerder corona heeft gehad.

Online een afspraak maken kan via voor mensen van 7 jaar en ouder met een eigen DigiD. Houd uw Waar ligt de Linge? de hand. Let op: Behoort u tot een of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112. Meer informatie Voor meer informatie over het coronavirus:,en. Wetgeving medisch dossier Vanaf 1 juli 2020 is er nieuwe wetgeving over uw medisch dossier. U heeft dan kosteloos recht op online inzage in uw medisch dossier en op een afschrift hiervan.

Zo kunt u meer de regie voeren over uw eigen gezondheid. Dit regelt u door gebruik te maken van MijnGezondheid. Pluk De Dag Tuin Er is een initiatief geweest om mensen die alleen zijn komen te Waar ligt de Linge? dichter bij elkaar te brengen. Bent u alleen komen te staan of kent u iemand voor wie dat geldt en die mogelijk behoefte heeft aan contact met gelijkgestemden, bekijk dan de flyer van de Pluk De Dag Tuin.

Heeft u uw partner verloren? Heeft u behoefte aan een nieuw project en positieve energie? Heeft u zin om lekker buiten te zijn? Kom dan naar de Pluk De Dag Tuin in Made! Een plek voor mensen als u, waar u aan de slag kunt in een gezamenlijke moestuin. Zaaien, opkweken en samen genieten van de oogst. Laagdrempelig, geen verplichtingen en alleen wanneer u er zelf zin in heeft. Komen voor een praatje mag ook. Wanneer: op vrijdagen vanaf 13. Vindt u het wat spannend om alleen te komen?

Neem gerust een stuk gereedschap mee waar u graag mee werkt.

Reach out

Find us at the office

Kilbourn- Heiniger street no. 27, 89231 Papeete, French Polynesia

Give us a ring

Tyjah Lebre
+94 417 889 988
Mon - Fri, 9:00-19:00

Join us